Behi esnearen gantz edukiaren determinazioa NIR espektroskopia eta kimiometria erabiliz

No Thumbnail Available

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Esnearen gantz edukia ezagutzea beharrezkoa da gaur egungo elikagaien industrian, eta metodo tradizionalak erabili beharrean NIR espektroskopia erabiltzeak bertako eta zuzeneko analisiak egitea ahalbidetzen du. Hau honela, esnearen gantz edukia determinatzeko metodo alternatibo honen azterketa egin da, espektrometro berri baten garapenak beharrezkoak dituen kalibratuak sortuz aldagai anitzeko analisia (kimiometria) eta NIR espektroen prozesaketaa baliatuz esne motaren araberako sailkapen ereduak eta gantz edukia aurresateko ereduak sortzeko modu ezberdinak aztertuz.
Knowing the fat content of the milk is compulsory in the modern industry, and using NIR spectroscopy instead of the traditional methods allows for the analysis to be carried out in the place and immediately. This being a need, this alternative method for the milk fat content determination has been researched, building the calibration models that the development of a new spectrometer needs, using multivariable analysis (chemometrics) and different processings of NIR spectra to examine different ways of creating models for classificating milks by type and predicting its fat content.

Description

Keywords

esne, gantz, NIR, espektroskopia, kimiometria, milk, dairy, fat, NIR, spectroscopy, chemometrics

Citation

Collections