Browsing by Author "Rivera Beldarrain, Lorea"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Behi-haragiaren samurtasuna aztergai: estrategia proteomiko berri baten garapena(EKAIA) Rivera Beldarrain, Lorea; Aldai Elkoro-Iribe, Noelia; Santandreu , Miguel AngelItem Ontze denborak zaldi-haragian duen eragina: kontsumitzaileen iritziaRivera Beldarrain, Lorea; Etaio Alonso, Iñaki; Rodriguez Barron, Luis Javier; Insausti Barrenechea, Kizkitza; Aldai Elkoro-Iribe, NoeliaZaldi-haragiak osasunari eta ingurumenari lotutako zenbait abantaila eskaintzen ditu eta horregatik ekoizpenak gora egin du. Espainiar estatuan haragi-ekoizpenerako zaldi gehienak ipar-mendebaldean kokatutako bailara eta mendietako larreetan hazten dira. EAEn zaldi-haragia ekoiztu eta merkaturatzeko potentzialtasuna badago, baina bere kontsumoa ez dago hedatua. Gainera, orokorrean, zaldi-haragiaren inguruko ikerketa gutxiago dago beste haragi mota batzuekin alderatuta. Ikerketa honetan zaldi-haragiaren ontze prozesua hutsean (4 °C eta ilunpetan) aztertu da: alde batetik, samurtasunean duen eragina instrumentalki neurtu da, eta bestetik, onarpenean duen eragina ebaluatu da kontsumitzaile ikerketa baten bitartez. Samurtasunaren handipena eta onarpenaren hobekuntzagatik ontze prozesuaren iraupen optimoa 7 egunekoa dela ondorioztatu da. Hitz gakoak: moxal haragia, haragiaren samurtasuna, ekoizpen-sistema estentsiboa, kontsumitzaileen onarpena, haragiaren ontzea