Browsing by Author "Etxabide Etxeberria, Alaitz"
Now showing 1 - 9 of 9
- Results Per Page
- Sort Options
Item Arrain gelatinan oinarrituriko film biodegradagarriak(EKAIA) Etxabide Etxeberria, Alaitz; Leceta Lasa, Itsaso; Guerrero Manso, Pedro; De la Caba Ciriza, KoroItem Arrain-hondakinak baloratzea, gazta ontziratzeko(EKAIA) Uranga Gama, Jone; Etxabide Etxeberria, Alaitz; Guerrero Manso, Pedro; De la Caba Ciriza, KoroItem Azido zitrikoz eraldatutako arrain-gelatinazko filmakUranga Gama, Jone; Leceta Lasa, Itsaso; Etxabide Etxeberria, Alaitz; Guerrero Manso, Pedro; De la Caba Ciriza, KoroArrain-gelatina oinarri duten filmak egin dira lan honetan. Merkatuan lehiakorrak izateko, sortutako filmek propietate egokiak izan behar dituzte, hala nola, beharrezkoa da ontziratzeetarako erabili nahi diren filmetan propietate mekaniko egokiak izatea, apurtzeko aukerak murriztu eta elikagaiak ez kutsatzeko. Beraz, propietateak hobetzeko zenbait gehigarri gehitu zaizkie arrain-gelatinazko filmei. Zehazki, azido zitrikoa eta glizerola gehitu dira, bata erreakzioa sortzeko erabili den gehigarri naturala eta bestea plastifikatzailea. Erreakzioa eta propietate mekanikoak aztertzeaz gain, ingurumen azterketa ere gauzatu da. Horrela, film hauen abantaila nagusiak identifikatu dira.Item Esne-gazuratik eratorritako film biodegradagarriak(EKAIA) Arregi Arretxea, Maite; Guerrero Manso, Pedro; De la Caba Ciriza, Koro; Etxabide Etxeberria, AlaitzItem Irtenbide zirkularra, mundua irensten ari den nonahiko zaborraren kontra(ELHUYAR) Etxabide Etxeberria, Alaitz; Etxabide Etxeberria, IraiaItem Kurkuma deribatudun gelatinazko filmen aktibitate antioxidatzaileaEtxabide Etxeberria, Alaitz; Guerrero Manso, Pedro; De la Caba Ciriza, KoroTHC antioxidatzaile natural bat da laktosarekin saretutako gelatinazko filmak eratzeko soluzioan gehitu dena, saretze erreakzioak eta gehitutako bioaktiboak filmen antioxidatzaile ahalmenean nola eragiten duten aztertzeko. Erreakzio kimikoa ematen den heinean konposatu fenolikoak sortzen direnez, laktosarekin erreakzionatutako filmek antioxidatzaile ahalmen (% 88.5) handiagoa erakusten dute laktosa gabeko filmek baino (% 84.5). Gainera, filmen bi aldeetan ordenamendu morfologiko ezberdinak ikusi dira THCren aglomerazio eta saretze erreakzioarengatik. Ondorioz, distira eta leuntasun gutxiagoko gainazalak eratu dira.Item Laktosaren eragina arrain gelatinazko filmetanEtxabide Etxeberria, AlaitzLaktosa kantitate ezberdineko arrain gelatinazko filmak ingurune basikoan prestatu dira, eta saretze erreakzio natural baten bidez, proteinaren propietateak aldarazi dira. Laktosadun film garden eta homogeneoei aplikaturiko bero tratamenduak, disolbagarritasuna gutxitu eta argiarekiko babesa hobetu ditu, filmei horixka kolorea emateaz gain. Proteinaren egituraren aldaketa infragorri espektroskopia (FTIR), X-izpien difrakzioa (XRD) eta indar atomikoko mikroskopia (AFM) erabiliz aztertu da.Item Manufaktura metodoen eta saretze-erreakzioaren eragina gelatinazko materialen propietateetan(EKAIA) Etxabide Etxeberria, Alaitz; Uranga Gama, Jone; Guerrero Manso, Pedro; De la Caba Ciriza, KoroItem Saretze erreakzioaren kontrola proteinazko filmen eta biokonpositeen propietateak egokitzeko(UPV/EHU) Etxabide Etxeberria, Alaitz